Gillissendagen 2015

Gillissenweekend 22-24 mei 2015

Via de mail weer een aansprekende uitnodiging ontvangen om Pinksteren goed te besteden van 22 tot en met 24 mei. Jaren zijn wij zelf druk in de weer geweest bij onze eigen watersport vereniging WSV Ouder-Amstel met het organiseren van vaartochten, met name ook het Pinksterweekend.

Als je – zoals wij – al vanaf 1987 met een Gillissen vaart kan het niet dat je keer op keer verstek laat gaan, dus de knoop doorgehakt en op naar Dordrecht naar de Gillissenvaarders.

Op donderdag 21 mei op tijd de boot gewassen, spullen aan boord, de kachel aan en wachten op Mieke die nog een drukke werkdag had. Achter in de middag vertrokken uit onze thuishaven en op naar een lang weekend via de Amstel, richting Tolhuissluis, Aarkanaal en de Gouwe. Bij Waddinxveen vonden we het mooi geweest. Net voor donker afgemeerd aan een perfecte loswal. Goed en wel de touwen vast komt er (nog) een mooie Gillissen aan, naar later bleek  De Wilis met Greet en Theo. Even kennis maken, wat met vaarbroeders altijd heel gemakkelijk gaat. Nog even lekker de benen gestrekt, drankje aan boord en heerlijk de kooi in.

Vrijdag 22 mei

 “Hé buurman, hoe laat ga je varen?” “Nou, zeg het maar”. “Negen uur?” “Oké, varen we samen op, leuk.” Masten plat, kunnen we onder alle bruggen door, op naar de Julianasluis bij Gouda. Sinds dit een dubbele sluis is geworden stelt het wachten nog weinig voor. Via de mooie Hollandse IJssel op naar Rotterdam, melden bij Sector Brienenoord (Maasbruggen), via de Nieuwe Maas richting De Noord, aan het einde hier ook gemeld bij Sector Dordrecht. Om 12.30 uur wachten op een opening van de Mazelaarbrug bij de Jachthaven van Watersportvereniging Maartensgat. Stipt om 13.00 uur wordt de brug gedraaid door de ex- havenmeester uit Tholen, die van haven is gewisseld.

Wat geweldig, allemaal Gillissen gekken bij elkaar, vijf zes dik, ik weet het niet meer. Wel weet ik dat er een meer dan hartelijke ontvangst is, even aftasten, maar de klik is er binnen no time.

Prachtig weer, lekker de stad verkennen, met je blote voeten in nieuwe schoenen, geen goed idee: twee joekels van bloedblaren!

Om 17.00 uur een steigerborrel. Geweldig, ondanks dat wij jaren niet aanwezig waren, hoe Mieke en ik werden opgenomen, meer dan leuk, lekker geborreld en daarna aan boord gegeten. Later op de avond een afzakkertje met Theo en Greet van de Wilis. Je vaart er mee op en komt het hele weekend niet meer van ze af, oprecht heel gezellig!

Zaterdag 23 mei

Om 10.30 uur koffie met de hele club in het clubgebouw van de Vereniging Maartensgat. Wat inhoudelijke berichten van de voorzitter met de nodige dankbetuigingen en uitleg over de besteding van de rest van de dag.

Na de koffie gezellig ouwenelen op de steigers. Iedereen is zeer gastvrij “Kom maar even kijken hoor, leuk”. Zo rond 13.00 uur stonden er drie begeleiders klaar om in groepen een stadswandeling te doen.  Je bent natuurlijk wel in de oudste stad van Nederland, dus daar is best wel het een en ander over te vertellen (helaas niet voor mij, met mijn zere voeten), aansluitend een rondvaart met open boten door de grachten van Dord. Naar wat ik heb begrepen een hele interessante tijdsbesteding.

Aansluitend een borreltje op de haven en om 18.30 uur een zeer gezellige BBQ boven bij de haven met een overvloed aan eten en drinken. En of het nog niet genoeg was met een leuke ploeg napraten, ja zo heet dat onder het genot van ….., op de Johanna.

Zondag 24 mei eerste Pinksterdag

Als je ligt afgemeerd onder een kathedraal weet je dat op een feestdag de klokken worden geluid, maar dat er uit de onze Lieve Vrouwe Kerk zo’n geluid kan komen is onvoorstelbaar. En dan hebben ze de klokken nog niet eens op z’n hardst geluid, wat indrukwekkend.

Om 10.30 uur het afscheidspalaver. Na weer mooie woorden, en de wetenschap dat het lidmaatschap wel het hele bedrag van € 15,00 per jaar gaat kosten, nemen de meesten afscheid van elkaar. Buiten de haven wordt van de Dolman vletten nog een paar foto’s gemaakt op verzoek van John en zijn Dolman vrienden. Wij vervolgen onze weg richting Lek om aan te sluiten bij onze watersportclub die het weekend in Rotterdam verbleef.

Dorine, Rita, Jan Dirk en Jos hartelijk dank voor een topweekend. Ook alle Gillissenvaarders daar aanwezig dank. Ga er maar van uit, dat wij OM zijn. Met een beetje goede wil tot 2016!

Martin en Mieke Droog van de Johanna uit Ouderkerk aan de Amstel

Gillissenweekend 22-24 mei 2015

 

 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.