Archief

ARCHIEF

Een van de doelstellingen van de Stichting Gillissenvaarders is “het in de breedste zin van het woord bewaren van het architectonisch erfgoed en de vele ontwerpen van jachtontwerper Theo Gillissen”.

De website www.gillissenvaarders.nl is ook onderdeel van dit archief over de Gillissenontwerpen en alles wat daarmee te maken heeft. Foto’s, tekeningen, folders, artikelen enz. van Gillissenschepen zijn op de website te vinden, maar ook verslagen en foto’s van de bijeenkomsten van de Gillissenvaarders en de nieuwsbrieven met diverse achtergrondinformatie.

 

In 2020 zijn na overleg tussen John Meijwaard en Matthijs Gillissen alle bij Matthijs nog aanwezige tekeningen van Gillissenontwerpen gedigitaliseerd. De digitale bestanden worden bewaard door Matthijs en John.

Als Stichting Gillissenvaarders hebben we nu een groot archief van tekeningen beschikbaar. Met Matthijs is afgesproken dat er niets zonder zijn toestemming zal worden vermenigvuldigd, gepubliceerd etc. Maar in ieder geval kunnen we vragen over tekeningen veelal beantwoorden.

 

Zijn nu alle tekeningen beschikbaar van alle door Theo Gillissen getekende schepen? Nee, dat niet; tekeningen werden in opdracht gemaakt en gingen naar de koper en scheepswerf. Dus is er nu wel veel, maar bij lange na niet alles. Daarom de oproep aan een ieder die tekeningen of ander archiefmateriaal heeft, of daarover vragen heeft, contact op te nemen met John Meijwaard via info@gillissenvaarders.nl

 

 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.