Het Gillissen wintertreffen 25 januari 2020

Het Gillissen wintertreffen 25 januari 2020

Op aanraden van Emily en Teun de Waard was het wintertreffen deze keer in Hellevoetssluis.

Ondanks het feit dat het voor vele van ons vroeg uit de veren was, was met 45 deelnemers de opkomst zonder meer goed te noemen. Helaas hadden we 1 ziekmelding.

Om 10.00 uur werden we gastvrij ontvangen in restaurant De Ruyterhuys. De koffie met cake ging er dan ook goed in na (voor de meeste van ons) een lange autorit. Voor de auto van Jan Dirk en Dorine Heijnis was de autorit te lang want nabij Rotterdam zei de auto -effe geen zin meer-.

Onder het 2e of zelfs 3e bakkie koffie heette de voorzitter Wout Kraaijeveld iedereen van harte welkom en met name de nieuwe leden. Wout praatte de leden bij over de jongste ontwikkeling binnen de Gillissen stichting en met name de wijziging op de website. Aansluitend vertelde hij nogmaals wat het programma was voor deze dag.

Na de koffie even een frisse neus halen door naar het stormramschip De Buffel te lopen. Dit schip is zeer zeker een bezoekje waard

Na een kort inleidend praatje werd de groep in drieën opgedeeld en kregen we een rondleiding over het schip. Het schip is momenteel in het bezit van een stichting en wordt door tussen de 40 en 60 vrijwilligers “in de vaart gehouden” . En dat is bewonderenswaardig te nomen van deze vrijwilligers – pfft wat een klus.

Na de rondleiding terug naar het restaurant waar een goed verzorgde lunch klaar stond. Tijdens de lunch werd er gezellig gekletst met elkaar en gingen de smartphones met foto’s van schepen bijna van tafel naar tafel en dat is ook de bedoeling van het treffen in de winter.

Er werd nog even nagezeten maar vanwege de lange terugreis hoorden we al snel weer “tot van de zomer in Hattem”.  

Hellevoetsluis was zeer zeker een schot in de roos.

Bedankt Emily en Teun

                                                           

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.