Gillissenvaarders weekend 2022 In Hattem

Beste Gillissenvaarders.
Door de corona epidemie 2 jaar geen pinksterweekend konden houden, was het dit jaar wel weer mogelijk. En wat hebben we van dit weekend kunnen genieten. Een aantal Gillissenvaarders kwam donderdag reeds aan en een enkeling kwam zelfs woensdag al binnen. Volgens de inschrijflijst hadden twee Gillissenvaarders zelfs de jachthaven geprobeerd te bereiken met een elektrische waterfiets, maar elektra en water schijnt toch een slechte combinatie te zijn.

Vrijdagmiddag begonnen we met de steigerborrel op de weide nabij de jachthaven. Met stoel en al kwamen de leden op de borrel af. In het openingswoord van de voorzitter Wout Kraaijeveld verwelkomde hij twee nieuwe leden, de fam. Brummelman (Tijgerhaai) en de fam. Dekker (Vikingbank), ook legde de voorzitter in het kort uit hoe het weekend gepland was en benadrukte hij nogmaals dat het huidige bestuur in mei volgend jaar aftreedt. Nieuwe bestuursleden gezocht dus!! Mede door het mooie weer werd het een gezellige steigerborrel.
Zaterdagochtend om 10.00 uur verzamelen bij de jachthaven voor een stadswandeling door Hattem. De groep werd in tweeën verdeeld. Groep Kraaijeveld en groep de Haan. Groep de Haan had als gids Wieger v.d.Veen. Tijdens de stadswandeling liet Wieger de mooie en oude panden van Hattem zien, waar hij met veel kennis van zaken over vertelde. Aan het eind van de stadswandeling nam Wieger ons mee naar de parkeergarage van Hattem. In de parkeergarage van Hattem zijn de muren beschilderd hoe het Hattem is vergaan door de jaren heen. Hattem is nog steeds een zelfstandige gemeente ondanks de ca. 12.000 inwoners en vierde in 1999 zijn 700 jarig bestaan. Vele koren hebben aan dit grote feest mee gedaan. In de parkeergarage zong Wieger ook nog het volkslied van Hattem voor ons. Wat uiteraard met veel plezier en geklap werd aangehoord. Na de stadswandeling was een ieder vrij om de middag te besteden. Zoeken naar een terras was niet nodig – Hattem heeft, lijkt het wel, meer terrassen en terrasjes dan inwoners. Om ca. 18.15 uur was het verzamelen bij restaurant “Bij de Jongens”, waar we een heerlijk diner voorgeschoteld kregen. Tijdens het diner vroeg stadionspeaker Martin Droog nog even het woord en vroeg stilte voor een optreden van het duo Henk en David. Henk speciaal overgevlogen vanuit Naaldwijk en David vanuit Barton le Clay. Dit duo gaf een geweldig performance weg waar zowel binnen de Gillissenstichting, als in Hattem nog lang over gesproken zal worden. Maar ook aan deze leuke avond kwam eigenlijk een te snel einde.
En dan op zondag de palaver. Het slotstuk van het leuke weekend. Voorzitter sloot af met de woorden dat het een geslaagd weekend was geworden mede door het mooie weer, de 21 deelnemende schepen en 46 Gillissenliefhebbers. Hij wenste iedereen een goed vaarseizoen en een goede reis naar huis. Het oude bestuur Dorine en Dirk Jan Heijnis namen nog even het woord en verzochten de aanwezigen bij zichzelf na te gaan of zij misschien kandidaat konden zijn voor een nieuw bestuur. Het zou toch jammer zijn als er geen opvolging klaar zou staan. Huidige bestuur gaat intussen verder met de voorbereidingen van een volgend treffen.
Jan de Haan

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.