Home

 

Op deze website van de Gillissenvaarders is informatie opgenomen over de Stichting Gillissenvaarders en de activiteiten daarvan.

Als u op de Gillissenvlag linksboven klikt, dan komt u op de pagina’s met informatie over schepen van de leden, evenementen, nieuwsberichten, publicaties en algemene informatie over alles wat met Theo Gillissen en diens jachtontwerpen te maken heeft.

Via de menubalk boven in dit scherm is ook diverse informatie over de Stichting Gillissenvaarders te vinden waar onder een aanmeldformulier.

Sinds 2004 bestaat de club van Gillissenvaarders. Een leuke en actieve stichting die jaarlijks rond het Pinksterweekend een samenkomst organiseert in steeds wisselende havens.

Steigerborrel, koffiepalaver, rondleiding, bezoek, barbecue of buffet, een gezellig programma van vrijdagmiddag vóór Pinksteren tot de zondagmorgen van eerste Pinksterdag.

     

Ook een jaarlijks winterprogramma zorgt voor het weerzien na de bevaren zomer en worden de ervaringen gedeeld met praktische en leerzame instructies.

Vaart u ook in een Gillissen?

Diverse werven hebben echter aan zijn ontwerpen na enige aanpassing ook een eigen naam gegeven: Dolmanvlet, Valkvlet, Lindenkotter. Al met al een grote familie van zo’n 800 prachtige schepen, bevaren door enthousiaste schippers.

Volg de navigatiebuttons om tekeningen, foto’s, verhalen en restauratieprojecten te bekijken, of om u aan te melden bij de Gillissenvaarders (foto van schip meesturen a.u.b.).

Omdat er geen archief of notities meer zijn van de gebouwde schepen, proberen we een database op te bouwen met zoveel mogelijk informatie ten aanzien van werf, bouwjaar etcetera.

Alle hulp is hierbij welkom. Mail naar info@gillissenvaarders.nl met de gegevens van uw schip.

Word lid van de Gillissenvaarders!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.