Vaarbewijs verlopen!!!

Vaarbewijs verlopen!!!

Heb je voor 1 juli 2014 je vaarbewijs gehaald en staat daar nog een vervaldatum op? Tot 1 december 2019 heb je de mogelijkheid om, tegen een betaling van € 20, deze te wisselen voor eentje die onbeperkt geldig is. Je oude pasje wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Dit om eventuele ongemakken in het buitenland te voorkomen!

Sinds 1 juli 2014 is de verplichte verlenging van het vaarbewijs op 70-jarige leeftijd wettelijk afgeschaft. De regel dat je daarna elke 5 jaar opnieuw het vaarbewijs moet verlengen, is ook komen te vervallen. Met deze wetswijziging is het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaartbewijs dus onbeperkt geldig geworden. Dit geldt ook voor alle bestaande vaarbewijzen die voor 1 juli 2014 zijn afgegeven en nog een vervaldatum hebben staan.

Varen in het buitenland

Als je je vaarbewijs alleen in Nederland gebruikt, dan kun je gewoon met je oude vaarbewijspasje blijven varen ook al heeft dit een vervaldatum die inmiddels is verstreken. Je vaarbewijs is tenslotte op basis van de nieuwe wetgeving onbeperkt geldig. Maak je ook in het buitenland gebruik van je vaarbewijs? Dan is het verstandig om je pasje om te wisselen voor een nieuw exemplaar zónder vervaldatum. Daarmee voorkom je mogelijk lastige discussies met de buitenlandse politie. Buiten de grenzen is niet iedereen op de hoogte van wetswijzigingen in een ander land.

Geen reacties

Je reactie toevoegen

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. / Wij maken gebruik van cookies voor de beste beleving van onze website.